Aankoopmakelaar in Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen, Zierikzee

U staat op het punt één van de grootste uitgaven van uw leven te doen. Bent u deskundig genoeg om dit helemaal alleen te doen? Of kunt u de hulp van een ervaren aankoop-makelaar juist goed gebruiken? In dat geval is Budget Aankoop Service uw partner.

Waarom een aankoopmakelaar?

Zomaar wat vragen en valkuilen bij de aankoop van uw droomhuis:
Budget Aankoop Service heeft de kennis en weet dit goed te gebruiken. Wij helpen u dit te achterhalen. U hebt een leuke woning ontdekt en wil deze graag zien. Neem contact met ons op en wij zullen direct een afspraak voor u maken met de eigenaar of diens makelaar. Tevens zenden wij u een bezichtigings brochure, die u ter plaatse direct kunt invullen. Zo hebt u al voorwerk gedaan, waarop wij direct kunnen inspelen.

Tip 1:

Vul de ontvangen bezichtigingsfolder in. Maak een lijst van wat u belangrijk vindt aan de omgeving en onthoud:  de ligging is het enige aan een huis dat je niet kunt veranderen!

Voorbeelden van aandachtspunten:  Zijn er voldoende parkeervoorzieningen in de wijk? Waar kan ik mijn ’s-avonds mijn auto kwijt. Voldoende groen voor een avondwandeling? Hoe is het voorzieningen niveau – winkelstand in de wijk? Is de wijk kinderrijk? Of heeft u meer behoefte aan een rustige omgeving. Is openbaar vervoer voor u van belang?

Tip 2:

Loop, voordat u een woning gaat bekijken, door de wijk en probeer de heersende sfeer te ontdekken. Voorbeeld: als de buren en de eigenaars van het pand waar u interesse in heeft voortuinen hebben die ononderbroken volgens plan enkele geheel vormen, dan wijst dat op een goed contact tussen deze mensen. Hebben de nieuwe buren een zendmast in de tuin staan of een totaal verwaarloosde tuin, dan is het misschien een goed idee vooraf kennis te maken met deze buren. Even aanbellen en zeggen dat u interesse heeft in de woning en meer over de buurt wil weten…
Het zou niet de eerst keer zijn dat iemand gaat verhuizen vanwege de buren!

Tip 3:

De bezichtiging met de verkoper of diens makelaar. Houdt tijdens deze bezichtiging rekening met de volgende aandachtspunten:

Voelt het huis goed?

A. Bewaar een neutrale houding ten opzichte van de verkoper of diens makelaar, bedank voor de bezichtiging en sluit af met “wij denken er over na en zullen in elk geval iets laten horen”. Laat dus nog niet in uw kaarten kijken. Spreek in deze fase ook nog niet over de overname van roerende goederen, zoals gordijnen, vloerbedekking etc. Dat zijn onderhandelingspunten waar Budget Aankoop Service zich straks nog wel druk over gaat maken…

B. Schakel zo spoedig mogelijk Budget Aankoop Service in. Wij zullen trachten te voorkomen dat het huis aan een ander wordt verkocht en verder de aankoop begeleiden. Uw huis wordt bouwkundig volledig nagetrokken om verborgen verrassingen te voorkomen en u weet zeker dat u de laagste prijs gaat betalen.

Budget Aankoop Service

Hoe gaan wij met uw voorkeurswoning om:
U heeft één of meerdere woningen gezien. U rijdt er langs en via de verkopende makelaar gaat u eerst kijken of de woningen aan u verwachtingen voldoen. Ook rijdt u door de wijk en gaat na of deze ook aan uw verwachtingen voldoet. U vult de lijst van de “Bezichtigingsfoler” zo goed mogelijk in.

U neemt contact met ons op en wij komen direct in actie.
Nadat wij met u een aankoop overeenkomst hebben gesloten, nemen wij de volgende stappen.
1. Wij benaderen de verkopende makelaar en maken een afspraak.
2. Vooraf doen wij onderzoek naar de woning en maken wij een berekening van de voorlopige waarde, kijken naar de omgeving en zoeken wij naar e.v. historische kenmerken, als uitgangspunt van onderhandelen.
3. Samen bezoeken wij de woning, geheel opnemen en volgens een inventarisatielijst, zodat alle facetten in beeld komen. Dit is dus uw tweede bezoek.
4. Kan de eigenaar of verkoperd makelaar een Energie Prestatie Advies rapport tonen.
5. Heeft de makelaar een “bouwkundig verkoop rapport opgemaakt”.
6. Samen bespreken wij alle onderdelen.
7. Vooral bij woning van 15 jaar en ouder kan het zijn dat wij u adviseren een bouwkundig- en EPA Maatwerkrapport te laten maken.  Wij zorgen hiervoor.
8. Zijn alle kenmerken bekend, dan kunnen wij de onderhandelingsstrategie bepalen. Dit doen wij in overleg met u, zodat u precies weet wat de sterke en zwakke punten van de woning zijn.

De verkopende makelaar zal altijd zijn klant, dus de belangen van de woningeigenaar behartigen, hoe aardig of deskundig deze ook is. Dus nooit uw belang wil dienen. Een vraagprijs is altijd een uitnodiging om te komen tot een tegenbod en is dus nooit de eindprijs. Maar hebt u niet voldoende argumenten, dan zal de verkopende makelaar altijd winnen.
9. Nu begint het proces van loven en bieden. Hiervan zult u steeds op de hoogte worden gehouden. Wij hebben tenslotte uw finale antwoord nodig. Hiervoor zullen de nodige e-mails over en weer gaan. Met altijd een cc. naar u.
10. Na afronding, dus overeenstemming over de werkelijke prijs, zullen wij de verkopende makelaar vragen een voorlopig koopcontract op te stellen. Mocht uw voorkeur uitgaan naar een bepaalde notaris, dan kunnen wij ook hiervoor kiezen.
11. Het voorlopig koopcontract wordt uitgebracht en wij zullen deze controleren en nagaan of alle gemaakte afspraken ook daadwerkelijk zijn opgenomen.
12. Na ondertekening heeft u nog drie dagen bedenktijd. Dus als u toch nog spijt krijgt kunt u de overeenkomst altijd eenzijdig ontbinden, zonder wroeging.

U ziet wat er allemaal bij komt kijken. Afwachten is er helaas niet bij. Samen met u komen wij tot een goede en betrouwbare aankoop, waar u geen spijt van zult hebben.Ons tarief is gebaseerd op hoe goed wij voor u werken, namelijk een klein percentage van de afgedongen prijs. Dit aankooptraject zal altijd in samenwerking met u gebeuren. Geen enkele handeling zal zonder u worden besproken of uitgevoerd. Wij streven naar een zo persoonlijk mogelijke trajectbegeleiding.